RØD GUL BLÅ

Bente Geving fotografi og Liv Mette Larsen maleri
12 mars – 17 april 2005

Bente Geving viser 3 sykluser med titlene ”Rød”, ”Gul” og ”Blå”

Liv Mette Larsen viser 4 triptyka med tittelen ”Fars brygge”, samt akvareller.

Bente Geving og Liv Mette Larsen har begge vokst opp i Asker. De har også oppholdt seg samtidig i Berlin i flere år (1986 – 95), hvor de hadde atelier ved siden av hverandre. Liv Mette Larsen bor fremdeles i Berlin, men Bente Geving har flyttet til Tinn i Telemark.

Atelierfelleskapet i Berlin var begynnelsen på et spennende samarbeid. De stilte ut sammen for første gang i Galerie Kai Hilgemann, Berlin i 2001 med utstillingen ”Asker”.

Bente Geving og Liv Mette Larsen arbeider begge med serier og sykluser. De arbeider figurativt og naturalistisk og oppnår en abstraksjon ved å gå i detaljer; Bente Geving med fotografi, Liv Mette Larsen med maleri. Til denne utstillingen har de jobbet med serier som kommuniserer med hverandre på en ny måte.

I utstillingsrommet, uten vinduer og med to høye motstående vegger vil kunstnerne med bilder på hver sin vegg føre en dialog tvers over rommet.

Maleriet med farger og ujevn overflate, på en vegg, i møte med fotografiet i svart-hvitt med glatt overflate i glass og ramme, på motsatt vegg, gir et interessant perspektiv. Fellesnevner for samarbeidet har kunstnerne valgt tittelen RØD GUL BLÅ.