Juleutstilling 27.11 - 20.12

Eli Hovdenak er født i Porsgrunn i 1956, men bor og arbeider i Oslo. Hun er utdannet ved bl.a. Statens Håndverks- og Kunstindustriskole i tidsrommet 1977-81 og ved Statens Kunstakademi i periodene 1981-85 og 1990-91.

Eli Hovdenak

Siden debututstillingen i Frognergalleriet i Oslo i 1985 har hun hatt en mengde separatutstillinger, bl.a. i Trøndelag Kunstnersenter, Galleri Norske Grafikere, Galleri F 15 i Moss, Kunstnerforbundet i Oslo, Galleri Cassandra i Drøbak og kunstforeningene i bl.a. Oslo, Porsgrunn, Grimstad og Nes.

Fra den omfattende listen over kollektive mønstringer nevner vi den internasjonale grafikktriennalen i Frechen i Tyskland i 1993 og 1996, Grafikktriennalen i Fredrikstad, Nordisk grafikktriennale, Ukraina-triennalen og utstillingene «Høstutstillingens utvalgte» i Christiansands Kunstforening, «Nordiska naivister» i Danmark, og «Humor i norsk samtidskunst» i Bodø Kunstforening.

Sammen med bl.a. Terje Uhrn deltok hun nylig på utstillingen «Grafikk som utsmykking» på KunstVerket Galleri i Oslo.

Hovdenak har deltatt på Høstutstillingen og landsdelsutstillinger utallige ganger, og hun har hatt flere utsmykningsoppdrag, bl.a. for Hunderfossen lekeland. Hun er innkjøpt av bl.a. Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, samt mange kommunale samlinger.

Ruth Roland har utdannelse fra Statens Håndverk- og Kunstindustriskole og Statens Kunstakademi. Hun arbeider med grafikk, maleri og installasjon.

Ruth Roland

Hun har stilt ut i Galleri Norske Grafikere,kunstnersentre,kunstforeninger, Statens Kunstutstilling (Høstutstillingen)og mange andre steder.

Ruth Roland har mottatt en rekke stipendier. Hun bor og arbeider i Asker.

Rolf Nerli er født i 1951 i Siljan i Telemark. Han er utdannet fra S.H.K.S. 1971–1974 og Statens kunstakademi 1974–1979.

Rolf Nerli

Nerli har hatt en rekke separatutstillinger over hele landet og i våre naboland Sverige og Danmark. Han har deltatt i kollektive utstillinger her hjemme som Høstutstillingen, Østlandsutstillingen mfl Videre utstillinger i Polen, Tyskland og Sverige.

Rolf Nerli er innkjøpt av bl.a. Nasjonalmuseet, Norsk kulturråd, Oslo kommune, Bergen kommune, flere fylkeskommuner, Stockholms län og Statens Konstråd.

I perioden 1982 – 1984 var Rolf Nerli medlem av Den nasjonale jury.

Det har vært sagt om Nerlis bilder: Hans bilder er som små historier. Et rikholdig persongalleri bringer tankene hen på Erling Enger og Kai Fjells motivverden. Og i møte med hans bilder inviteres vi til reise – innover i oss selv.

Rolf Nerli fant tidlig sitt eget spor, og har senere utviklet og rendyrket sitt billedspråk, trofast mot sin egne idealer. Bildene gir assosiasjoner til folkekunst – fabulerende og frodig.

Dang Van Ty, født 1954 i Tay Ninh, Vietnam.

Dang Van Ty

Har bodd i Norge siden 1968, og har norsk statsborgerskap.

Han er utdannet bokillustratør ved Statens Håndverk- og Kunst industriskole (SHKS) 1978-1982. Hospitant på litoverkstedet SHKS fra 1986-1987. Statens Kunst Akademi, 1982-1986. Femte og mesterår 1987-1989. Underviser nå på Mosebekkskolen i Oslo.

Dang Van Ty har hatt mange separatutstillinger og deltatt i en lang rekke kollektive utstillinger.

Dang Van Ty er innkjøpt av Nasjonalgalleriet, Riksgalleriet, Norsk Kulturråd, Oslo kommunes kunstsamling, og en rekke kunstforeninger.

Trine Lindheim f. 1957 fra Nøtterøy bosatt i Oslo.

Trine Lindheim

Utdannelse: Kunstakademiet i Trondheim og Oslo. Pedagogisk utdannelse for kunstnere ved Høyskolen i Oslo.

Separatutstillinger bl.a. Kunstnerforbundet, Aalesunds Kunstforening, Norske grafikere, Sandefjord kunstforening, Hå gamle prestegård og Unge kunstneres samfunn.

Deltatt på en rekke Internasjonale grafikkbiennaler og kollektivutstillinger i inn- og utland. Innkjøpt av bl.a. Museet for Samtidskunst, Norsk Kulturråd, Regjeringsbygget, Norges Bank, Oslo kommune, Statens Konstråd og Kulturnämden i Sverige.

Tildelt 1.pris ved den internasjonale grafikkbiennalen i Gorizia, Italia og 3. pris ved ”Nordisk Grafikk nu” Dalarnas Museum, Sverige.

Bjørg Thorhallsdottir, født 1974 i Isafjordur på Island.

Bjørg Thorhallsdottir

Hun har gått på kunstskole i Island 1994, Asker kunstskole 1995-1997, kunstakademiet Bellas Artes i Spania 1997-1999 og kunstakademiet i Toulouse 1999. 2000-2001 hadde hun et praksisår hos trykkeren Ignacio Aguirre i Barcelona.

Bjørg Thorhallsdottir har hatt separatutstillinger i Norge og Frankrike og deltatt i kollektivutstillinger også i Island. Hun er innkjøpt til Buskerud sykehus og Bjørknes privatskole.

Se også Bjørg Thorhallsdottirs egen hjemmeside www.bjorg.info

Keramikk av Richard Herman Vogl. Skulptur, reduksjonsbrenning, raku.

Richard Herman Vogl -