Sommerutstillingen 2012 ( 2. juni – 18. august)
thumb_viewer

Sted: Asker kulturhus, Galleriet, Strøket 15A, Asker Sentrum (innerst i biblioteket)

Åpningstider: I bibliotekets åpningstid
Man.-Fre. Kl. 10 -18
Lør. 10-15

Velkommen til utstilling!

Kort presentasjon av kunstnerne

Inger-Lise Garli (fotografisk kunst)
Utdannelse: Cand.mag. sosialantropologi, spansk, folklore og journalistikk. Bildene er tatt under vann eller i relasjon til vann. Trykket på stoff (stort sett brudesateng) med tykke blindrammer bak. Inger-Lise Garli fokuserer på forgjengelighet, spiritualitet og menneskets kontakt med noe større enn seg selv. Hun ønsker å lage fotografi/bilde av det usynlige og å inspirere til refleksjon eller bare gi tilskueren en følelse av det man ikke kan se, men som er der.

Olav Grimstad (akvarell)
Utdannelse: Kunststudier ved Manger Fylkesskule, formingslærerskolen i Bergen og kunsthistorie grunnfag UiO. Utover dette autodidakt i akvarellmaling. Driver sitt eget kunstgalleri og antikvariat på Storsand i Hurum: Galleri&Gallera. Akvarell er en vanskelig kunstform, sier kunstneren selv. Det er en måte å male på som krever tålmodighet og nøyaktighet samtidig som du må tenke og male fort (vannfarger tørker fort). Planlegging er derfor et vesentlig stikkord. Motivmessig ligger naturen i bunnen, ofte i sammenheng med stemninger som melankoli (som en god stemning).

Cathrine Knudsen (malerier/olje og litografier)
Autodidakt og debuterte som kunstner i 2003. De fleste maleriene er bygd opp av flere lag maling og har ulike strukturer i overflaten. Oljemaling i mange og tykke lag gir en kraftig stofflig virkning. Bildene kan betraktes som abstrakte tilnærminger av naturens egne prosesser. Organiske, botaniske og geometriske former har fått ekstra oppmerksomhet og knytter alle bildene i utstillingen sammen.

Anne Marit Noraker (malerier/akryl og tegninger/kull og pastell)
Utdannelse: Cand.mag. etnologi, arkivkunnskap, historie, statsvitenskap. Kunstskolen i Nøsund, Sverige. Vika Kunstskole. Nydalen kunstskole. Er i dag direktør for Valdresmusea. Mange av bildene til denne utstillingen er inspirert av arkivfotografier av vanlige mennesker med ukjent opprinnelse. Blikkene deres, ansiktene ligger der likevel som tause vitner om levd liv. Anne Marit Noraker har stor fokus på lys, energi og sanselighet.