Gro Hege Bergan

Gro Hege Bergan er født i Sem, Tønsberg 1951, og bosatt i Lørenskog. Hun er utdannet ved SHKS og Statens Kunstakademi.
https://nkl.snl.no/Gro_Hege_Bergan

Gro Hege Bergan

Siden debuten i Tønsberg Kunstforening i 1976 har det blitt en lang rekke separatutstillinger Norge rundt, samt kollektivutstillinger i inn- og utland. Hittil har det blitt ni gangers deltakelse på høstutstillingen og tolv ganger på Østlandsutstillingen. Hun er innkjøpt av blant annet Norsk Kulturråd, Svenska Statens Konstråd og Nordisk Konstcentrum. Hun har også hatt flere utsmykningsoppdrag.

I år har hun hatt to separatutstillinger: Galleri Voss på Voss (mai) og Dalype Galleri i Oslo (oktober) og deltar denne høsten også blant annet på Østlandsutstillingen, Romeriksutstillingen og ”Across” Vilnius Art Center i Lithauen, (gjennom Norske Grafikere).

Gro Hege Bergan arbeider med både maleri, tegning og grafikk. Grafikken trykker hun på Norske Grafikeres Verksted på Helsfyr i Oslo. Der har hun også sitt atelier og tilknytning som kurslærer.

Hun henter mye av sin inspirasjon i menneskelige landskap og fabulerer seg fram til figurasjoner av varierende ekspressiv grad, som spenner fra det naivistisk humoristiske til det mørkt melankolske.